De Wereld van Hero Babyvoeding
Header Zwanger

28 weken zwanger

Lengte baby: 33 cm Gewicht baby: 900 gr

Jouw baby
Als je partner met behulp van een WC rolletje zijn oor tegen je buik houdt, kan hij misschien het hartje van de baby horen kloppen. Als je 28 weken zwanger bent ziet je baby er nog wat roder, dunner en gerimpelder uit dan bij zijn geboorte, maar in de komende weken komt er wat meer vet onder de huid en verandert zijn uiterlijk. 
Het immuunsysteem blijft zich ontwikkelen, net als de longen die blijven oefenen door 'adem te halen' met vruchtwater. Dit is het laatste orgaan dat gevormd wordt. Je baby gebruikt zijn longen nog niet terwijl hij in de buik zit, omdat hij zuurstof krijgt via de placenta door de navelstreng. Maar hij traint zijn borstspieren door te oefenen met ademhalingsbewegingen.

Jouw lichaam bij 28 weken zwangerschap 
Je begint nu de ongemakken te voelen die starten vanaf het derde trimester. Het derde trimester loopt vanaf 28 weken (7 maanden) tot aan de bevalling. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van kramp in je benen. Deze kramp wordt veroorzaakt door de druk van de baarmoeder op de aderen en zenuwen vanaf de romp naar de benen.

week 28

Gezondheidsadvies
De gezondheid van je baby is nauw verbonden met die van jou, daarom beïnvloeden jouw gewoonten hem. Door je benen te strekken en te bewegen kun je kramp in je benen verlichten of voorkomen. Als je wilt, kun je je aanmelden voor een informatiecursus over het geven van borstvoeding. Als het je eerste kindje is en je de borst wilt geven, is dat geen gek idee. Vraag bij je verloskundige naar de mogelijkheden.
Ben je benieuwd hoe jouw kindje zich gedurende jouw zwangerschap ontwikkelt?
Lees snel meer over de 29e week van je zwangerschap.

Header Zwanger

29 weken zwanger

Lees snel meer over wat je volgende week kunt verwachten!

Lees meer