De Wereld van Hero Babyvoeding

Zwanger

Je bent zwanger, gefeliciteerd! 9 maanden lang groeit er een klein mensje in je buik. Een bijzondere periode waarin er veel nieuwe dingen op je af komen. Hoe ontwikkelt mijn kindje zich, wat mag ik wel en niet eten, en hoe bereid ik me goed voor op de bevalling? We hebben de belangrijkste informatie voor je op een rij gezet. Heb je meer vragen, neem dan contact op met ons Voedingskundig Team.

Voeding

Wat eet en drink je wél?

Zelf heb je vast wel eens gemerkt wat gezond eten met je kan doen. Drink je genoeg water en eet je genoeg groente, fruit, vis, noten en peulvruchten, dan krijg je meer energie en zit je beter in je vel. Gezond eten is vanzelfsprekend ook het beste voor de ontwikkeling van je kindje. De organen, botten, spieren en bloedsomloop zijn in ontwikkeling en dat proces vraagt om energie en bouwstoffen. Omdat bijvoorbeeld de organen al in het prille begin van je zwangerschap worden aangelegd, is het belangrijk om ook vóór je zwangerschap al verantwoord te eten. Ook kan gezond en regelmatig eten bijdragen aan een betere vruchtbaarheid.

Eerste hapjes Hoe leer je je kind gezond te eten

Zwanger & eten: wat je zou moeten eten en vermijden

Je hebt vast wel eens gemerkt wat gezond eten met je kan doen. Drink je genoeg water en eet je genoeg groente, fruit, vis, noten en peulvruchten, dan krijg je meer energie en zit je beter in je vel. Gezond eten is vanzelfsprekend ook het beste voor de ontwikkeling van je baby. De organen, botten, spieren en bloedsomloop zijn in ontwikkeling en dat proces vraagt om energie en bouwstoffen. Neem de organen van je baby. Die krijgen al in het prille begin van je zwangerschap vorm. Je kunt dus maar beter op tijd slim gaan eten. Zelfs voor het raak is, want gezond eten heeft een positief effect op de vruchtbaarheid.