De Wereld van Hero Babyvoeding
Hero Baby kies de juiste kinderstoel

Zo kies je de juiste kinderstoel

Samen eten is wel zo gezellig, maar voor welke kinderstoel ga je dan? Dit overzicht leidt je door het kinderstoelendoolhof.

Het lijkt misschien nog ver weg maar er komt een moment dat je kleine in plaats van enkel drinkt, ook gaat eten. Althans, een poging zal doen tot. Dat is behalve fijn (minder honger in de nacht, hallo doorslapen) ook heel leuk; een baby die zijn eerste hapjes probeert te verwerken is een van de grappigste en schattigste mijlpalen die je in het eerste jaar zal meemaken.

Maar eerst het voorwerk: welke kinderstoel kies je? Er zijn nogal wat opties. Welke is veilig, handig en groeit mee?

hero baby kies juiste kinderstoel - meegroeistoel

Meegroeistoel

Deze is wat aan de prijzige kant, maar dan heb je ook wat: een stoel die jaren meegaat. Je kunt de voetsteun en het zitvlak verstellen, waardoor je kind altijd op dezelfde hoogte aan tafel zit als jij. Ook handig voor als je je kind over een tijdje wilt laten kleuren, knutselen of tekenen aan tafel. Koop je er de baby-inzet bij (komen we zo op terug), dan kan je baby al vanaf de geboorte meetafelen. Gezellig! Haal je alle steuntjes eraf, dan kan je kind er tot zijn pubertijd gebruik van maken. Al met al, deze stoel doet wat-ie zegt: meegroeien. Stokke®

Tripp Trapp® Storm™ v.a. €199
Hero Baby kies juiste kinderstoel - kubus stoel

Kubus stoel

Dit is een soort blokkendoos: deze stoel bestaat uit verschillende onderdelen. Stapel je ze allemaal op, dan heb je een kinderstoel die je aan tafel kunt zetten. Haal je ‘m uit elkaar, dan heb je een kleiner en lager stoeltje met bijbehorend tafeltje, bijvoorbeeld voor in de speelhoek.

Kinderstoel X-TRA Kubus €39,99
Hero Baby kies juiste kinderstoel - klapstoel

Klapstoel

Heb je niet zoveel ruimte in huis dat de kinderstoel altijd aan tafel kan blijven staan, dan is de inklapbare kinderstoel een goede optie. Als je uitgegeten bent, klap je de boel in heb je weer alle ruimte. Check wel altijd of hij goed uitgeklapt staat aan tafel, in verband met de veiligheid.

One2Stay v.a. €49,90
Hero Baby kies juiste kinderstoel newborn insert

De newborn insert

Voor je baby in een kinderstoel mag, moet hij zelfstandig kunnen zitten – dit is meestal ergens tussen de zes en negen maanden. Maar met een newborn insert kan je baby al veel eerder aanschuiven aan tafel. Je baby zit (al lijkt het eigenlijk meer op liggen) dan in een soort kuipje die je op de kinderstoel kunt zetten.

Stokke Tripp Trapp Newborn set €99,95
Hero Baby kies de juiste kinderstoel - hangstoel

Hangstoel

Dit is een toppertje voor op reis, of als je weinig ruimte hebt. Je klemt ‘m vast aan het tafelblad en je kind eet gezellig mee aan tafel. Je tafel moet uiteraard wel stevig genoeg zijn en niet wankelen.

Topmark hangstoel €43,99
Hero Baby kies de juiste kinderstoel - ikea antilop

Kinderstoel met eetblad

Zo’n eetblad kan heel handig zijn – je baby kan naar hartenlust knoeien en knutselen met zijn eten zonder dat het meteen op het behang zit. Een kinderstoel met eetblad hoeft niet duur te zijn, Ikea heeft bijvoorbeeld al een hele goeie.

ANTILOP, Hoge kinderstoel met blad €14,99

Tip!
Heb je een keuze gemaakt? Mooi! Check dan vooral Marktplaats ook even. Zeker als je een dure smaak hebt kan je hier enorm voordeel behalen en hou je weer geld over voor een mooie loopfiets ofzo.