De Wereld van Hero Babyvoeding

Kwaaltjes

Darmkrampjes, diarree, koemelkallergie, luieruitslag, het zijn maar een paar van de vervelende kwaaltjes waar je baby last van kan hebben. Soms is het moeilijk om precies te bepalen waardoor je kindje zich niet lekker voelt. Daarom hebben we de meest voorkomende kwaaltjes voor je op een rij gezet, met de symptomen waaraan je ze kunt herkennen en natuurlijk ook wat tips waarmee je je kindje kunt helpen. Hopelijk voelt je baby zich snel weer beter.

Krampjes

Zo herken je krampjes

Als je mini-me huilt, vraag je je natuurlijk af wat er aan de hand is en wat je kan doen om je kleine te troosten. Het antwoord is meestal een van de volgende drie dingen: je uk heeft een poepluier, heeft honger of is moe, maar het kan soms ook een strikvraag zijn. Krampjes vallen onder de tweede categorie. Deze verschrikkelijke monsters (want ja, dat zijn ze echt!) zijn pijnlijk voor je kleine uk. Geen wonder dat-ie zo hard en ontroostbaar aan het huilen is dus. Krampjes bij je baby zijn soms lastig te herkennen, met deze tips kom je er hopelijk uit.

Spruw - flesvoeding of borstvoeding - Hero Baby

Spruw bij je baby herkennen en behandelen

Huilt jouw kleine veel tijdens het voeden? Heeft je kleine uk witte aanslag of puntjes in de mond die je niet weg kunt vegen? Dan kan dit spruw zijn. De witte aanslag of puntjes zitten op de tong, tegen het gehemelte of aan de binnenkant van de wangen. Het komt vaak voor bij baby’s tijdens de eerste 6 weken na de geboorte. Spruw is een schimmelinfectie waar je uk in principe weinig last van heeft. Spruw komt veel voor en gaat meestal vanzelf weer over. So don't worry!

Koemelkallergie kwaaltjes

Koemelkallergie bij je baby

Koemelkallergie is de meest voorkomende allergie bij baby’s. Ongeveer 2-3% van de kinderen jonger dan 1 jaar heeft een koemelkallergie. Doordat de darmpjes van je uk nog niet helemaal ontwikkeld zijn, kan (koemelk)eiwit via borst- of flesvoeding onverteerd in het bloed terecht komen. Normaal ruimt het immuunsysteem deze eiwitten zonder problemen op. Als je kleine een koemelkallergie heeft, gebeurt dit niet en ontstaan er dus klachten. Je uk krijgt bijvoorbeeld huidproblemen of darm- en/of luchtwegproblemen. Dit is een allergische reactie op het koemelkeiwit. En dat is niet fijn! Je wilt er natuurlijk alles aan doen om jouw kleine zo een probleemloos mogelijk leven te geven. Lees verder en ontdek hoe jij koemelkallergie bij je baby kunt herkennen, wat de symptomen zijn en wat je eraan kunt doen.

Jezelf kwijt na de bevalling: hoe deal je ermee

Jezelf kwijt na de bevalling: hoe deal je ermee

Zie zo. Je hebt een kind op aarde gezet; de eerste weken overleefd. Langzaam ontwaak je uit een slaap van hydrofiele luiers, gebroken nachten en voedingsschema’s. En nu je je hoofd langzaam uit je cocon steekt, blijkt dat de wereld al die tijd heeft doorgedraaid. Dat je werk op je wacht, net als je partner en je vriendinnen, en dat er onder je thuispak ook nog een lijf zit wat je vaag herkent als het jouwe. En hoewel je vroeger zelden een traan liet, voel je ze nu opwellen. Wie is deze vrouw in joggingbroek?