De Wereld van Hero Babyvoeding
8x de beste apps voor en tijdens de zwangerschap

8x de beste apps voor en tijdens de zwangerschap

Voor de zwangere millennial-mama bestaan er honderden apps die haar vertellen hoe groot de baby vandaag precies is, hoe ze zich het beste kan voorbereiden op het moederschap, die haar weeën timen en haar helpen met mediteren als ze behoefte heeft aan een zen momentje. Philippine, moeder van bijna drie, vertelt je welke niet-zo-voor-de-hand-liggende-apps op de smartphone van elke zwangere vrouw zouden moeten staan.

1. Mama Apps: voor multitaskende moeders

Eigenlijk ben je met deze 35-in-1 app in één keer klaar. Want alles wat je moet weten, doen, bijhouden en regelen rondom je zwangerschap en de periode daarna vind je in deze app. Zo is er een zwangerschapscalculator, een groeicurve voor de foetus, lees je wat je wel en niet mag eten, kun je je afspraken bij de verloskundige noteren, een geboorteplan maken, heeft het een weeëntimer en vertelt het je elke week wat er in je buik gebeurt. Onmisbaar voor multitaskende mama’s.

2. Slaap lekker

Hallo baby, dag nachtrust. Daarom is het verstandig om, nu je ‘s nachts nog niet urenlang met een huilende baby rondloopt, zoveel mogelijk slaap te pakken. Met de app Slaap Lekker analyseer je je slaappatronen, krijg je tips om beter te slapen, doe je opdrachten en houd je een slaapdagboek bij.

3. Túúrlijk schatje

De app Túúrlijk schatje installeer je op de telefoon van je partner, zodat hij of zij ook een beetje op de hoogte is. Met gezonde relativering (‘you’re gonna take all that shit, omdat je ziet wat er groeit in haar buik en omdat je weet: zo’n bevalling zouden wij never nooit trekken’), nuttige weetjes (zoals de uitleg zwangerschapsdementie: je zwangere vrouw is in staat alles te vergeten, behalve dat wat jij beloofd hebt te zullen doen) en hilarische tips (smoesjes om een paar uurtjes weg te sneaken bij je zwangere vrouw).

4. Headspace

Relaxte moeder, relaxte baby? Feit of bakerpraatje - ontspannen door je zwangerschap komen kan in ieder geval nooit kwaad. Hoe je dat doet? Met Headspace, de meest gedownloade meditatie-app ter wereld. Heeft ook een fijn programmaatje speciaal voor zwangeren.

5. Zwanger & Fit

Je hoeft echt niet voor altijd op de bank te hangen zodra je een positieve test in handen hebt. Bewegen tijdens je zwangerschap kan prima (mits je iets rustiger aandoet), en heeft zelfs heel veel voordelen. Met de app Zwanger & Fit kun je verschillende (gratis) workouts en oefeningen doen en tegen betaling houd je je prestaties bij en kun je aan 30 dagen challenges meedoen. Personal coach Radmilo Soda stelde voor Mama is Alles een aantal trainingen op voor tijdens het eerste, tweede en derde trimester. Strakke billen gegarandeerd.

6. Kinder

Tinder, maar dan voor babynamen. Installeer de app op jullie beide telefoons, selecteer welke namenlijst je wilt zien (de Nederlandse, Engelse of Franse), swipe naar links voor een nee en naar rechts als je de naam wel leuk vindt. Tadaahh: binnen de kortste keren heb je een lijst met matches en dus potentiële namen voor jullie spruit.

7. Zwangerschap+

Pfff, die 9 maanden lijken soms eindeloos. Met de app Zwangerschap+ zie je precies hoeveel dagen je al zwanger bent en hoe lang het nog duurt tot de uitgerekende datum. Plus: info over de ontwikkeling van je baby, jouw lichaam, een namenlijst, het bijhouden van bumpies (selfies van je buik) en informatieve blogs over of het bijvoorbeeld veilig is om de babykamer te schilderen. Grappig is dat je iedere week kunt zien hoe groot je baby nu is, aangegeven in fruit en groente, dieren of snoep.

8. Doula Bevallingscoach

Wanneer het straks écht zover is houd je met de app Doula Bevallingscoach je weeën bij en praat een verloskundige en doula je met zachte stem (daar moet je wel tegen kunnen) door de bevalling heen. Met puf-instructies en rustgevende achtergrondmuziekjes.

Hoe goed je het geboorteplan dan ook had voorbereid, tijdens je bevalling wil je alles ineens anders. Deze en andere onverwachte gedachten kun je tijdens het bevallen overvallen. Heb jij je babyshower al achter de rug? Soms gaat het er nogal ‘losbandig’ aan toe… En wil je nu ook na je bevalling up to date zijn op app-gebied, download dan deze baby-apps waar je echt iets aan hebt.