De Wereld van Hero Babyvoeding
Zo kondig je het grote nieuws aan

Zo kondig je het grote nieuws aan

Het is zover! Je gaat je baas, ouders en vrienden vertellen dat je zwanger bent. Voor je ‘t van de daken schreeuwt: neem deze tips mee in je aankondiging.

Hoe je je baas, ouders en de rest vertelt dat je zwanger bent

Je zwangerschap aankondigen kan heel leuk, maar ook zenuwslopend zijn. Misschien wil je het helemaal niet aan de grote klok hangen, of kan je juist niet wachten. Hoe dan ook; de vlaggen mogen nu echt uit. En oja, eerst maar even je baas inlichten. Met deze tips komt je aankondiging bij iedereen goed aan.

Je baas

Eerst maar even je aankondiging op je werk, dan is dat maar mooi uit de weg. Of je nou de meest relaxte baas ever hebt of niet, vertel het eerst tegen je werkgever en daarna pas tegen je collega’s. Dan weet je honderd procent zeker dat het nieuws niet stiekem al bij hem of haar terecht gekomen is.

Timing

Bedenk daarnaast wat de beste timing is om het te vertellen. Als je al snel veel last hebt van misselijkheid is het wijs om al eerder aan te geven wat de reden daarvan is. Als het juist wilt uitstellen tot na een belangrijk moment, dan is dat aan jou. Maar wacht niet te lang.

Laat je niet gek maken

Makkelijker gezegd dan gedaan, maar laat zien hoe trots en blij je bent. Veel moeders voelen zich schuldig als ze minder gaan werken, of kunnen zichzelf wijsmaken dat hun keuze betekent dat ze minder hard voor hun baan gaan. Dat is niet alleen onzin, maar je krijgt er ook nog eens allerlei nieuwe handige mama-skils bij waar je collega’s en baas de vruchten van plukken (Time-management! People-skills!).

Gouden tip: het zal niet meteen in je eerste gesprek gebeuren, maar mocht je baas over zwangerschapsverlof en je terugkeer na verlof beginnen, geef dan aan dat je zelf met een plan komt. Dat geeft je tijd om even na te denken over hoe en wat.

Je ouders

Pinterest en blogs staan vol met leuke ideeën om je ouders te verrassen, maar misschien staat je hoofd daar wel helemaal niet naar. Ze worden oma en opa, dus bij voorbaat is elke aankondiging al bijzonder.

Hou het simpel

Wat altijd werkt is een briefje of de echo verstoppen in een boek, tussen de foto’s, in een taart of noem maar op. Wat je ook geeft, als jij het zelf overhandigt komt de boodschap nog meer aan. Het staat ook zo lullig als je moeder je aan de telefoon niet goed verstaat of als je ouders je appje met de echo over het hoofd zien.

Je vriendinnen

Twee dingen: je besties zijn niet voor niets je besties. Als er iets mis gaat tijdens je zwangerschap dat is het fijn als je bij hen terecht kan. Dat geldt natuurlijk ook voor je vriend en je ouders, je bepaalt zelf met wie je wat bespreekt. Het kan dus zijn dat je beste vriendin al vroeg op de hoogte is. Na drie maanden kun je samen de slingers ophangen, en hoe kan dat beter dan met een dikke vette cheesecake?

Hou je in

Hou er bij je vriendinnen en vrienden wel rekening mee dat het niet bij iedereen lukt om kinderen te krijgen. Je hoeft je echt niet bij al je vriendinnen in te houden, maar wel goed om in je achterhoofd te houden.

De rest van de wereld

De een ontwerpt zelf een filmposter (Coming Soon: baby) en zet die op Facebook, bij de ander moet je maar raden dat het zover is. Het is aan jou hoe je het nieuws met de rest van de wereld deelt. Wat wel goed is; bedenk waar je foto’s van jezelf en je zwangere buik deelt. Natuurlijk wil je het liefst van de daken schreeuwen dat je zwanger bent, en ben je zometeen apetrots op je buik, maar het is raadzaam om even stil te staan bij wat je op social media zet. En bespreek dit ook zeker even met de papa in spé.

De een ontwerpt zelf een filmposter, bij de ander moet je maar raden dat het zover is.