De Wereld van Hero Babyvoeding
Hero Baby bloedarmoede zwangerschap

Bloedarmoede tijdens je zwangerschap

Het is normaal om moe te zijn als je zwanger bent. Maar kom je nauwelijks je bed meer uit en ben je erg bleek, dan kun je bloedarmoede hebben.

Je hebt extra ijzer nodig voor de vorming van bloed voor je baby. Bij bloedarmoede heb je dat niet voldoende. IJzerrijke voeding kan veel helpen. Had je voor de zwangerschap al een ijzertekort? Dan helpt ijzerrijke voeding misschien niet genoeg. Je arts of verloskundige kan dan ijzerpreparaten voorschrijven.

Tips bij bloedarmoede tijdens je zwangerschap:

  • Eet nu je zwanger bent voldoende ijzerrijke producten, zoals vlees, ei, ijzerrijke vleesvervangers, volkoren producten, appelstroop, noten, en groente.
  • Gebruik bij iedere maaltijd een vitamine C-bron, zoals groente, fruit of vruchtensap. De vitamine C zorgt ervoor dat ijzer goed wordt opgenomen in je lichaam.
  • Ook een tekort aan foliumzuur (vitamine B11) of een tekort aan vitamine B12 kan leiden tot bloedarmoede. Het slikken van extra foliumzuur wordt aanbevolen als je zwanger bent omdat het essentieel is voor de vorming van het zenuwstelsel en het de kans op geboorteafwijkingen verkleint. Vitamine B12 zit in vlees, vis, eieren en zuivelproducten.
Hero Baby bloedarmoede zwangerschap