De Wereld van Hero Babyvoeding
Header Zwanger

33 weken zwanger

Lengte baby: 39 cm Gewicht baby: 1,7 kg

Jouw baby
In de 33e week van je zwangerschap wordt je baby nog steeds voller. De vetlaag onder de huid heeft hij nodig om warm te blijven in de buitenwereld. De laag met donshaartjes (lanugo) begint uit te vallen. Dit is een normaal onderdeel van de ontwikkeling van je kindje. Sommige baby's worden geboren met lanugo. Dit is een kenmerk van vroeggeboorte, maar het verdwijnt vanzelf een paar weken na de bevalling. Vanaf week 33 worden het haar en de huid van je baby zachter en gladder. Je baby kan denken, zijn eerste herinnering creëren (en misschien jouw stem of een melodie leren herkennen) en een geheugen aanleggen. Zijn nagels groeien heel snel, dus het kan zijn dat je die al snel na de geboorte moet knippen om te voorkomen dat je kindje zichzelf krabt.

Jouw lichaam bij 33 weken zwangerschap
Naarmate je dichter bij de uitgerekende datum komt, zul je je misschien af en toe ongerust maken over wat er gaat gebeuren en hoe het met je kindje gaat. Dit is een prima moment om de geboorte met je verloskundige te bespreken en vragen te stellen die je misschien hebt. Stel eventueel een geboorteplan op, om er zeker van ter zijn dat jou wensen zoveel mogelijk nageleefd worden tijdens de bevalling.
Je baarmoeder blijft maar groeien. Je buik steekt verder naar voren en je rug spant zich hierdoor aan. Dit kan rugpijn geven. Misschien voel je al wat nesteldrang. Je wilt de babykamer en je huis klaar maken voor de komst van je kindje. 
Als je 33 weken zwanger bent, is het ook een prima moment om al wat spulletjes in huis te halen. In onze uitzetlijst staan de belangrijkste dingen voor je op een rijtje.

 


week 33

Gezondheidsadvies
In dit stadium kun je vermoeider worden van traplopen of langere afstanden wandelen, omdat je flink in gewicht bent toegenomen. Het is belangrijk dat je zo veel mogelijk uitrust als je je moe voelt. Bedenk dat je lichaam in deze periode anders dan anders is. 

Ben je benieuwd hoe jouw kindje zich gedurende jouw zwangerschap ontwikkelt? Lees snel meer over de 34e week van je zwangerschap.

Header Zwanger

34 weken zwanger

Lees snel meer over wat je volgende week kunt verwachten!

Lees meer