De Wereld van Hero Babyvoeding
Header Zwanger

7 weken zwanger

Lengte baby: 5-7 mm Gewicht baby: < 1 gr

Jouw baby
Je baby groeit snel! In de zevende week van de zwangerschap wordt hij 3 keer zo groot en zal hij al meer op een baby gaan lijken. De gelaatstrekken zoals zijn ogen en oren ontwikkelen zich. Het hartje begint bloed rond te pompen. Het hoofd van je baby is erg groot vergeleken met de rest van zijn lijfje en zijn benen en armpjes zijn nog niet erg lang.  Halverwege deze week kan hij deze wel al gaan bewegen. Als je 7 weken zwanger bent, kun je zijn vingers nog niet onderscheiden, maar dat duurt niet lang meer.

Jouw lichaam bij 7 weken zwangerschap
Aan het begin van het eerste trimester zal je niet veel verandering merken in je gewicht of je tailleomvang. Sommige vrouwen krijgen vanaf ongeveer de zesde week tot aan het tweede trimester last van ochtendmisselijkheid. Het kan zijn dat je last hebt van een paar typische zwangerschapskwaaltjes zoals een verstopte neus, te veel speeksel, verstopping of te veel maagzuur. Je kunt ook opvliegender en emotioneler dan anders zijn door de veranderingen in je hormoonhuishouding.

 

week 7

Gezondheidsadvies
Let op met koffie of andere producten waar cafeïne in zit. Cafeïne kan de placenta binnendringen en de opname van calcium verhinderen. Daarom bevelen veel artsen aan om minder koffie en thee te drinken. Je mag zo'n 300 milligram cafeïne per dag, dat staat gelijk aan ongeveer 3 koppen koffie. Ook in thee, chocola en energiedrankjes zit cafeïne. Als je veel van thee houdt, overweeg dan om gedurende de eerste 3 maanden minder groene thee te drinken omdat het de werking van foliumzuur afremt.

Ben je benieuwd hoe jouw kindje zich gedurende jouw zwangerschap ontwikkelt? Lees snel meer over de 8e week van je zwangerschap.

Header Zwanger

8 weken zwanger

Lees snel meer over wat je volgende week kunt verwachten!

Lees meer