De Wereld van Hero Babyvoeding
De leukste uitjes met je dreumes

De leukste uitjes met je dreumes

De speeltuin is natuurlijk hartstikke leuk maar laten we eerlijk zijn: na een half uur behoorlijk saai. En overdekte speeltuinen zijn te gek voor een keer maar, alsjeblieft zeg, niet elke week. De beste uitjes met je dreumes zijn activiteiten die voor mama of papa óók leuk zijn. En ze hoeven echt niet ingewikkeld te zijn of veel geld te kosten.

Zwemmen

Mocht je een zwembad in de buurt hebben dan is babyzwemmen een hele leuke (wekelijkse) activiteit voor jou en je dreumes. Er wordt niet te veel van ze verwacht want het is niet echt een les, maar meer een gelegenheid voor je dreumes om te wennen aan het (verwarmde) water, liedjes te zingen en te spelen met de andere kindjes. Het duurt maximaal een half uur dus je bent vaak binnen het uur weer thuis en ze raken niet overgestimuleerd (lees: chagrijnig). En: zwemmen maakt plezierig moe dus ze kunnen daarna meteen naar bed voor een lekker lang dutje.

De bibliotheek

De bibliotheek is een heerlijke plek voor kindjes die houden van boekjes lezen (bovendien is een bibliotheekpas voor kinderen tot 18 jaar gratis!). Er zijn meestal ook andere kindjes en knuffels om mee te spelen en vooral: nieuwe boekjes die je dreumes niet al 180.000 keer heeft gelezen. De bieb heeft vaak ook wekelijkse of maandelijkse activiteiten: bijvoorbeeld een voorleesuurtje of een theatervoorstelling voor hele kleintjes.

Boodschappen doen

Het leuke van de dreumesleeftijd is dat ze dan al wat onafhankelijker worden, maar je nog niet door allerlei hoepels hoeft te springen om ze in hemelsnaam maar te vermaken. Als je de tijd hebt, maak dan een heus uitje van een normaal gesproken ongelofelijk saaie huishoudelijke taak: de boodschappen. Als ze kleine kinderkarretjes hebben bij je supermarkt, laat je dreumes dan lekker ‘helpen’. Of laat ze het pak wc-papier vasthouden en overtuig ze dat het een Hele Belangrijke Taak is. Jij hebt weer iets van je To Do lijstje afgevinkt en je dreumes is tevreden: win/win.

De kinderboerderij

Elk kind houdt van dieren dus de kinderboerderij is een no brainer. De dierentuin is natuurlijk ook een fijne optie, al haal je daar misschien meer uit als ze wat ouder zijn. Toen ik met mijn 1.5-jarige dochter vol verwachting voor het eerst naar de dierentuin ging hoopte ik dat ze helemaal wild werd van de giraffen, leeuwen en olifanten, maar nee. Ze vond de vissen en de rondscharrelende duiven (?) veel interessanter. Mocht je het toch graag willen doen: NEEM. DE. KINDERWAGEN. MEE. Ik kan me nog een traumatisch dierentuinbezoek zonder kinderwagen herinneren, waarin ik mijn dochter achter me aan moest trekken in een (daar gehuurd) karretje en na een uur al met een doodvermoeid en huilend kind naar huis moest. Dat entreegeld had ik net zo goed door de plee kunnen spoelen.

Kindvriendelijk café

Zoek in je woonplaats of daar dichtbij een café waar kinderen welkom zijn, want dat is niet overal in Nederland het geval… meestal niet zelfs. Waar bijvoorbeeld een speelhoekje is en genoeg ruimte voor je kinderwagen, zodat je geen schuine blikken krijgt als je met je kinderwagen inclusief all-terrain wielen langs alle tafeltjes moet wurmen. Spreek met een vriendin af of neem van de gelegenheid gebruik om op je dooie gemak een tijdschrift te lezen met een kop koffie erbij. Ter afsluiting deel je met je dreumes een taartje.