De Wereld van Hero Babyvoeding
Eerste hapjes enthousiaste eters

Enthousiaste eters

Het lijkt de droom van elke ouder: een kindje waarbij elke fles leeg gaat en die elke avond zijn of haar bord keurig leeg eet. Toch kun je zelfs met zo’n smulpaapje tegen wat moeilijkheden aanlopen.

Sommige kindjes hebben het al vroeg, na amper 2 uur willen ze alweer een volgende fles. Ze zoeken met hun handjes en beginnen te smakken en te protesteren. Na een tijdje is je kleine zó boos en overstuur dat je hem niet langer meer kunt laten wachten. Het gevolg is wel dat je kindje vaak snel wat meer voeding krijgt dan hij of zij voor zijn gewicht nodig heeft. 

Zo laat je ze langzamer drinken
Kindjes die snel honger hebben, zuigen vaak heel krachtig. Het kan zijn dat ze hun fles al binnen 10 minuten hebben leeg gedronken. Dit kan ervoor zorgen dat je kindje na de fles nog ontevreden is. Informeer eens bij de drogist naar een speen met een kleiner gaatje of een ‘dental’ speen, waardoor het drinken wat meer kracht kost. Als je kleine zijn of haar fles in 15 tot 20 minuten leeg heeft, is het goed.

Bord te snel leeg?
Peuters met een grote eetlust eten hun bord vaak in recordtempo leeg. Dit zorgt er vaak voor dat ze soms even moeten wachten tot de rest klaar is met eten. Dit is voor zowel je peuter als voor jou niet fijn. Zorg daarom voor klein bestek waardoor je kindje meer tijd neemt voor het eten. Leg wat stukjes rauwkost (zoals stukjes komkommer, kerstomaten en reepjes wortel klaar) klaar, zodat je kindje nog wat te knabbelen heeft als zijn bordje leeg is. Ongeveer 20 minuten aan tafel zitten is lang genoeg, laat je kindje daarna lekker van tafel gaan.