De Wereld van Hero Babyvoeding
Header eerste hapjes fruitpapje

Fruithapje met fruit en granen voor je baby

Je baby maakt tijdens zijn eerste jaar veel ontwikkelingen door. Hij leert zichzelf oprichten, tijgeren, kruipen en natuurlijk zitten en staan. Hij leert mensen herkennen, hij leert steeds meer over zijn omgeving en de gebeurtenissen uit het dagelijks leven. Zowel mentaal als lichamelijk maakt hij grote sprongen. Dat kost de hele dag veel energie. Een goed en verantwoord tussendoortje is daarom juist voor je kleine kindje onmisbaar. Het levert een bijdrage aan de voedingsstoffen die hij nodig heeft om te bewegen, te spelen en te leren. Daarnaast zijn de hapjes tussendoor een goede manier om je baby kennis te laten maken met allerlei smaken en structuren.

Belangrijke Voedingsstoffen
Hero Baby Fruitpapje met Granen is een handig en verantwoord tussendoortje. Het bevat 70 % fruit per knijpzakje en granen zoals rijstmeel en havervlokken. Niet alle kindjes krijgen dagelijks voldoende fruit binnen (slechts 20 tot 30% van de peuters en kleuters krijgt voldoende fruit binnen (VCP, 2005). De fruitpapjes zijn dus een handige aanvulling.

Oefenen met een lepeltje
Gebruik de fruitpap met granen ook om het eten van een lepel te oefenen. Knijp wat fruitpap uit de knijpzak in een kommetje waarna je het op een babylepeltje kunt aanbieden. De fruitpapjes bevatten alleen van nature aanwezige suikers. Je kindje proeft dus de pure smaak van granen en fruit.

Makkelijk bewaren
Eet je baby nog niet meteen de hele inhoud van het knijpzakje, dan kun je het met de dop erop nog een dag bewaren in de koelkast. Je kunt het fruitpapje ook in een kommetje verwarmen, in dat geval kun je de restjes niet meer bewaren. Omdat de fruitpapjes ongeopend buiten de koelkast kunt bewaren zijn ze ook erg handig voor onderweg. Als je baby ongeveer 7 maanden is, kan hij zelf het knijpzakje vasthouden. (Let op: Geef je kindje nooit het dopje van het zakje. Zo voorkom je dat hij dit in zijn mond stopt.) Wel even opletten dat je baby niet te hard knijpt natuurlijk.

Tip: varieer regelmatig met tussendoortjes. Op die manier leert je kindje verschillende smaken en structuren kennen. Geef je baby bijvoorbeeld stukjes fruit, een stukje soepstengel (eventueel wat zachter maken door even in de melk te dopen) of een rijstwafel.