De Wereld van Hero Babyvoeding
Hero Baby | Wat te doen bij spugen

Help! Wat te doen bij spugen?

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je baby drinkt smakelijk de fles leeg, kraait vrolijk en ineens begint hij of zij te spugen. Maak je geen zorgen, alle baby’s spugen wel eens. Maar wat te doen?

1. Mijn baby spuugt een beetje na de fles

Na de voeding een beetje spugen is niets geks. “Een mondje terug” noemen ze dat ook wel bij het consultatiebureau. Houd in de gaten of je baby de fles in ongeveer 20 minuten leegdrinkt en of het gaatje van de speen van het juiste formaat is. Er kan namelijk lucht of te veel voeding binnen komen. Nogmaals, een klein beetje is helemaal niet erg.

2. Mijn baby spuugt vaak de hele fles uit

In dit geval is er wellicht meer aan de hand dan een te gulzige drinker. Het is goed om dit te bespreken met het consultatiebureau of met de huisarts. Je baby kan namelijk last hebben van reflux. De voeding komt dan uit de maag weer terug en je kleine spuugt het dan in golven uit. Het is een veelvoorkomend verschijnsel dat meestal in de loop van het eerste jaar vanzelf weer over gaat.

3. Mijn baby heeft last van reflux

Met behulp van deze tips kun jij je baby uit de fles laten drinken. Met het drinken op een juist tempo. Je kunt het beste 15 tot 20 minuten aanhouden voor een fles. Gaat het sneller? Kies dan voor een kleinere speen of kies voor verdikte voeding. Het is goed om dit te bespreken met het consultatiebureau of met de huisarts.