De Wereld van Hero Babyvoeding
Op reis met je baby

Met je baby op reis

Dit wordt misschien wel de eerste reis met je baby, spannend! Waarschijnlijk ben je nu al bezig met wat je allemaal absoluut niet mag vergeten. Voor jezelf is het allemaal niet zo’n probleem of je een jurkje te weinig hebt om aan te trekken, maar voor je kleintje wil je natuurlijk helemaal compleet op reis gaan. Om ervoor te zorgen dat je zorgeloos kunt genieten van de quality time met je gezinnetje hebben wij een aantal tips voor je. We gaan ervan uit dat je je paspoort sowieso gewoon meeneemt, maar de volgende dingen worden toch iets vaker vergeten.

Ben je eigen apotheek

Zelf ben je al extra gevoelig voor ander voedsel, water en temperatuur in het buitenland. Je kunt je voorstellen dat je baby hier nog heftiger op kan reageren. Wees daarom goed voorbereid en neem zelf medicijnen uit Nederland mee. Hier kun je bij de apotheek goed geholpen worden en weet je zeker dat je producten aan je kindje mag geven. Denk bijvoorbeeld aan een paracetamol voor baby’s, een EHBO-setje, After Sun, after bite, tekenpen en een thermometer. 

Geen 100 luiers

Natuurlijk is het fijn om een klein voorraadje luiers en billendoekjes achter de hand te hebben, maar besteed vooral niet de helft van de ruimte in je koffer hieraan. In het buitenland kun je namelijk ook overal luiers kopen. Neem wel een aantal zwemluiers mee, want het is natuurlijk heel leuk om samen met je kleintje kennis te maken met de buitenlandse zee.

Een draagzak

Wanneer je naar een warm land gaat zal het lekker plakkerig worden, maar een draagzak is onmisbaar tijdens je vakantie. Denk aan die momenten dat je met je twaalf tassen en koffers vol babyspullen op zoek gaat naar je hotelkamer of wanneer je elke 10 minuten je paspoort en boardingpass moet laten zien op het vliegveld: dan wil je écht niet zonder draagzak!

Een extra flesje water

Vooral als je met het vliegtuig op vakantie gaat is het verstandig extra water mee te nemen. In het vliegtuig is de lucht namelijk heel droog en is het verstandig om je baby wat meer water te laten drinken. Let op want in het vliegtuig kun je vaak alleen met creditcard betalen. Wanneer je deze niet hebt, kun je dus beter na de douane een flesje water kopen.

Handwasmiddel

Jouw baby kan er vast ook binnen 10 minuten uitzien alsof hij/zij al een week dezelfde kleding aan heeft. Het is daarom fijn om een handwasje te kunnen doen. Ook is het prettig om alle kleding van je baby zonder poep, plas- en eetvlekkenweer terug in je koffer mee te kunnen nemen.  

De belangrijkste tip die we je kunnen geven: geniet van jullie vakantie samen en leg de mooie momenten vast! De eerste vakanties met je baby blijf je je (in tegenstelling tot je baby) waarschijnlijk voor altijd herinneren.