De Wereld van Hero Babyvoeding
Flesvoeding

Veelgestelde vragen Flesvoeding

Hier hebben we de meest gestelde vragen over flesvoeding beantwoord.

Waarom kan ik geen informatie vinden over flesvoeding voor kindjes van 0 tot 6 maanden?
Borstvoeding is de beste voeding voor je kindje. Wettelijk is het niet toegestaan om informatie te verschaffen over flesvoeding voor kindjes van 0 tot 6 maanden. Overleg met je consultatiebureau of arts voor een passend advies.

Hoe lang kan ik flesvoeding bewaren?
Poeder kun je na het openen van de verpakking 4 weken bewaren op een koele, donkere plaats (niet in de koelkast). Hero Nutrasense® Classic Flesvoeding kun je het beste hygiënisch bewaren in een box die luchtdicht af te sluiten is. Hero Nutrasense® SensiSoft kun je gewoon bewaren in de verpakking (het blik) zelf. Bereide zuigelingen flesvoeding moet binnen 1 uur na bereiding gegeven worden. Gooi restjes altijd weg, warm ze nooit opnieuw op. Dit geldt niet voor opvolgmelk. Bereide opvolgmelk kun je 24 uur in de koelkast bewaren. Bekijk de verpakking voor meer informatie.

Hoe kan je het beste overstappen naar nieuwe voeding?
Voor een zachte overgang adviseren we de huidige voeding 1 of 2 dagen met de nieuwe voeding te mengen. Zo kan je kindje langzaam wennen.

Hoeveel vitamine D moet ik geven aan mijn kindje en tot wanneer?
Tot 4 jaar is het advies om altijd 10 microgram vitamine D per dag te geven, ongeacht de hoeveelheid flesvoeding. Je kunt dit doen met druppels of tabletjes. Deze zijn zonder recept verkrijgbaar bij drogist en apotheek. Vaak hebben supermarkten deze producten ook in hun assortiment.

Waarom kan ik geen warm water uit de kraan gebruiken voor de bereiding van flesvoeding?
Voor de bereiding van flesvoeding kun je gewoon kraanwater gebruiken. Het water in Nederland is van prima kwaliteit. Wel is het belangrijk om koud water uit de kraan te gebruiken. Warm water uit een geiser of boiler en kan een te hoog gehalte aan metalen en soms bacteriën bevatten.

Welk water kan ik wel gebruiken?
Gebruik altijd koud kraanwater dat rechtstreeks uit de waterleiding komt. Laat eerst de kraan even lopen voor je het koude water gebruikt, zodat eventuele restjes van boiler- of geiserwater uit de leidingen gelopen zijn. Bij gebruik van water uit een fles of pak: kies een variant met weinig mineralen en zonder koolzuur. Deze merken van water dragen de vermelding “geschikt voor de bereiding van babyvoeding”.

Hoe kan ik flesvoeding het beste meenemen als ik een dagje weg ga?
Ga je een dagje uit? Dan kun je voor de bereiding van het flesje gekookt water meenemen in een thermoskan en het poeder in een handig poederdoosje. Zodra je de voeding nodig hebt, doe je het water in de fles, de poeder erbij even doorroeren of schudden en klaar! Je kunt natuurlijk ook een flesje bronwater meenemen, want vaak zijn in attractieparken en dierentuinen magnetrons aanwezig waar je het water kunt opwarmen.

Waarom zijn vetten belangrijk voor je kindje? 
Ons lichaam heeft elke dag vetten nodig. Vet is een bron van energie en levert essentiële vetzuren (zoals LA en ALA). Essentiele vetzuren zijn belangrijk voor een goede groei en ontwikkeling.

Mijn kindje is bijna 6 maanden. Hoe kan ik het beste overgaan op opvolgmelk?
Je kunt in één keer overgaan op opvolgmelk. Als je nog zuigelingenvoeding in huis hebt, dan kun je deze ook tijdelijk mengen met de opvolgmelk. Zo kan je kindje geleidelijk wennen aan de overgang. Ook borstvoeding kan gemengd worden met de aangemaakte opvolgmelk om makkelijker over te kunnen stappen.